Vanbreda Risk & Benefits sleept Deloitte’s lifetime achievement award in de wacht

Voor het zevende jaar op rij mag Vanbreda Risk & Benefits zich een Best Managed Company noemen. Dit levert de organisatie een Platinum label op; de lifetime achievement award toegekend door Deloitte Private, KU Leuven en Econopolis. CEO Pedro Matthynssens: “We zijn bijzonder blij met deze onderscheiding. Dankzij het intensieve traject van de voorbije jaren hebben we veel vertrouwen om te blijven innoveren en duurzaam te groeien.”

Vanbreda Risk & Benefits sleept Deloitte’s lifetime achievement award in de wacht

Sinds 2018 gaan Deloitte Private, KU Leuven en Econopolis elk jaar op zoek naar de ‘Best Managed Companies’ onder de niet-beursgenoteerde Belgische bedrijven. Het programma is gestoeld op vier pilaren: een transparante langetermijnstrategie, uitgebreide vaardigheden, een sterk engagement en standvastige financiële resultaten.

Terugblik op een geslaagd traject

Pedro Matthynssens kijkt tevreden terug op het meerjarige traject: “Dankzij dit programma hebben we de fundamenten van onze organisatie de voorbije jaren kritisch geëvalueerd en vernieuwingen stevig verankerd. We werden uitgedaagd om na te denken over waar we als bedrijf op lange termijn willen staan. We kozen resoluut voor duurzame groei waardoor we enkele grote knopen hebben doorgehakt. Zo ontwikkelden we een groener bedrijfsbeleid, is ons maatschappelijk engagement fel aangewakkerd, lanceerden we een diversiteits- en inclusieprogramma en investeerden we sterk in technologie en digitalisering, onder meer gestuwd door de toenemende regulering vanuit de overheid. We kijken terug op een leerrijke en vruchtbare ervaring.”

Wendbaar en futureproof bedrijfsbeleid

Vanbreda Risk & Benefits zal verder inzetten op het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsstrategie en het ontwikkelen van cliëntenproposities gebaseerd op de doorgedreven analyses van gegevens. Goed bestuur – en continu de vinger aan de pols houden – wordt nog belangrijker.

Met de komst van private equity en de trend naar internationalisering binnen de verzekeringssector, zal het bewaken van het marktleiderschap ook een belangrijk aandachtspunt worden. “We zijn ons bewust van onze gegeerde positie als grootste verzekeringsmakelaar in België. Onze sterke financiële resultaten, gerichte overnames en onze niet-aflatende focus om divers talent op alle niveaus aan te trekken en te behouden, zullen cruciaal zijn om te blijven groeien. Onze strategie, die bedrijfsbreed wordt ontwikkeld en gedragen, reflecteert de evoluties in de samenleving en speelt er proactief op in. Hierdoor zijn we goed gewapend voor toekomstige uitdagingen.”

Na deze award zeven jaar op rij te hebben gekregen, kan Vanbreda Risk & Benefits niet meer deelnemen aan het programma. Als winnaar van een lifetime achievement award, blijft de organisatie weliswaar ook in de toekomst nauw betrokken bij de gemeenschap van Best Managed-bedrijven in België.

Interview of meer informatie?

Heb je vragen over dit persbericht of ontvang je graag meer informatie? Neem contact op met:

  • Isabelle Hoes
  • Advisor External Communication bij Vanbreda Risk & Benefits
  • E-mail: isabelle.hoes@vanbreda.be